Čuspajz
Sastojci
800 g krompira
100 ml. ulja
1/2 kg pilećeg mesa
3 šargarepe
1 zelena paprika
1 veća glavica luka
2 paradajza
lorber
1 kašika brašna
malo ulja
1 kašika začina
1 k.k. aleve paprike
lorber
biber
peršun
Priprema
Korompir očistiti , oprati i isei na tanke listiće.
Luk sitno iseći pa propržiti na ulju, dodati iseckanu papriku i šargarepu na kolutove. Još malo propržiti pa dodati alevu papriku i meso, lorbe,r biber, začin i isečen paradajz na kolutove. Naliti malo vode da ogrezne i dinstati .
Vodu uvek dodavati. Kad je kuvano izmešati kašiku brašna bez grudvica i uliti u čuspajz i dobro izmešati. Najbolje to raditi žicom. Pustiti da malo vri i skloniti sa vatre, dodati sitno seckan peršun i poklopiti. Služiti uz neku salatu
Naš čuspajz je gotov nadam se da Vam se dopao...prijatno !
No comments:
Post a Comment