Kuvani paradajz
Veoma dobar, zdrav, može se koristiti i kao sok i za spremanje čorbica
Potrebno je:
5 kg. svežeg paradajza
2 kašike soli
1 vkašike šećera
sveža paprika
seckan celer
Priprema:
Paradajz oprati očistit, i samleti na mašini za odvajanje ljuski i semena. Sipati u lonac i staviti da se kuva. Dodati 2-3 zelene paprike, 2 kašike soli i 1 kašiku šećera i celer.
Pustite da paradajz vri pola sata, izvadite papriku i vruć paradajz sipajte u zagrejane staklene flašice. Celofan iseći jedan umočiti u alkohol dobro ga navucite na flašu i stavite gumicu stavite još jedan suvi celofan i na njega stavite gumicu.
Flašice stavite u neku gajvu...korpu pa ga pokrite sa svih strana dok se ohladi jedan dan a zatim ga poredjajte u policu sa ostalom zimnicom
No comments:
Post a Comment