Rolovano pileće meso
Za ovo meso je potrebno oko sat vremena spremanja, ali zato dobijemo praznik za nepce.
Potrebno:
2 pileća bela mesa,
1 manji kečap
senf 100 gr.
200 gr kačkavalja
200 gr šunkarice (ili neke salamice može i suvi vrat)
3 jaja
malo brašna
prezle kesica
so
Priprema:
Meso iseći na tanje filete pa ih lagano malo izlupati tučkom. Zatim posoliti, namazati senfom, poredjati tanje parčiće suhomesnatog, pa staviti na jednu stranu mesa. Odozgo staviti malo kečapa pa listove kačkavalja (dva su dovoljna) i poklopiti donjim delom mesa.
Ukoliko niste sigurni da to neće ispasti spojite sa ćaćkalicama koje će te izvaditi kad se meso isprži.
Izlupajte u tanjiru jaja pa ih malo posolite. U drugi tanjir sipajte malo brašna a u treći prezle. Meso uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u prežle. Pržite u dubokom ulju da porumeni sa obadve strane.
Gotovo meso vadite rešetkastom kašikom na tanjir na koji ste prethodno stavili salvete da upije višak masnoće.
Uz ovo meso naš predlog je brza krem čorba i krompir pire
hvala Dušane
ReplyDelete