Krofne po receptu moje bake
Sastojci:
500 g brasna tip "400"
3 dl mlakog mleka
kockica svezeg kvasca
2 kasike secera
malo soli
3 zumanceta
3 kasikr ulja
1/2l ulja za przenje
za posipanje prah secer
malo narendane korice limuna
1 vanilin šećer
Priprema:
U toplom mleku rastvoriti kvasac i secer i sacekati da nadodje.
Dodati brasno, zumanca, so i ulje i limunovu koricu.
Dobro promesati i varjacom, ili mikserom
Na testu ce se stvarati klobuci i to je dobar znak da ce krofne biti prave.
Pokriti testo cistom krpom i ostaviti na toplom mestu da narastu.
Potrebno je oko 45 min.
Na pobrasnjenoj radnoj ploci razvuci testo na 1 cm debljine i modlom ili
casom vaditi krofne. Pokriti ih i ostaviti ih da kisnu bar 30 minuta.
Na polovini tog vremena okrenuti ih da gornja strana bude dole i ostaviti
jos da kisnu.
U dublju serpu sipati ulje i na srednjoj temperaturi zagrejati ga.
Spustati krofne u vrelo ulje/3-4 komada/, poklopiti, smanjiti temperaturu i
prziti ih oko 2 minuta.
Pomeriti serpu sa ringle, okrenuti krofne, vratiti na ringlu i isprziti ih i sa druge
strane do svetlo rumene boje.
Vaditi krofne na papir na salvete da upiju masnoću. Posuti prah šećerom zamirisano vanilom...
Posmatrajte kako nestaju sa poslužavnika. Uzmite i Vi jednu dok još ima
Prijatno!
No comments:
Post a Comment