Pripremila sam Vam pravi mali kulinarski trik! Zaboravite na prženje i gomilu ulja, a hrskavost i sočnost ostaju! Danas spremamo piletinu na način koji će osvojiti i Vas i Vaše ukućane. Ceo trik je u posebnoj, mirisnoj smesi u koju se umaču šnicle, pre nego što odu u rernu! Neću Vam otkrivati šta sve ide unutra, ali Vam garantujem – ovu piletinu ćete praviti iznova i iznova. Proverite zašto je ovo moj omiljeni način pripreme!
📝 Sastav
Potrebno je:
pola kilograma pilećeg filea,
dva jaja,
dve kašike gustina,
malo slatke mlevene paprike,
pola kašike beloga luka u prahu,
jedna ravna kašika začina po izboru,
mleveni biber i
30 ml ulja.
🔪 Priprema
Isecite pileći file na šnicle pa ga izlupajte.
U posudu razbijte jaja, dodajte dve kašike gustina, 30 ml ulja, slatku mlevenu papriku, beli luk u prahu, začin i mleveni biber, pa sve dobro izmešajte da dobijete homogenu smesu.
Pleh obložite pek papirom. Šnicle provlačite kroz smesu od jaja i ređajte ih u pleh.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumene, oko 35 do 40 minuta. Služite uz prilog po želji.




No comments:
Post a Comment