Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, June 13, 2021

Bakina kuhinja - uz vašu dnevnu kaficu prava poslastica mirisa i šarenila

Bakina kuhinja -ovo obožavam uz dnevnu kaficu prava poslastica mirisa i ukusa






Potrebno je
4 jaja
250 gr šećera ( može manje)
200 gr maslaca
230 gr brašna
korica limuna i narandže
50 gr seckanih oraha
100 gr suvog groždja potopljenog u rum
250 ml mleka
1 kašika kakaa
malo mleka ( i 1 kašika prah šećera)
1 prašak za pecivo  

Priprema:

Umutiti maslac sa šećerom dodati jaja pa još mutiti. Dodati brašno i prašak za pecivo, koricu limuna i narandže, mleko seckane orahe suvo groždje ..izmešati. 






Kuglof dobro podmazati i pobrašnjiviti ili običan pleh 30x20 cm sipati 2/3 testa . 



U drugi deo dodati kako u koji ste dodami malo vode  i izmešali. Izmešati testo i sipati preko svetlog testa :nekim štapićem izmešati testo do dna.




 Peći na 190 stepeni C oko sat vremena. Pokriti da se ohladi pa istresti na dasku i seći
Prelep mirisan. 

No comments:

Post a Comment