Post Top Ad

Post Top Ad

četvrtak, 30. srpnja 2015.

Čorbica sa tikvicama

Čorbica sa tikvicama


Potrebno:
1 manja tikvica
2 krompira
3 šargarepe
3 zelene paprike
1 glavoca luka

1 manja šoljivca ulja
2 veća paradajza
4 parčeta mesa  po izboru ja sam stavila pileće
so 
začin seckan peršun

Priprema:
 Luk  iseckati kao i papriku i propržiti na ulju. Kad je prženo dodati meso, tikvicu sečenu na kockice, krimpir na tanke krugove. Naliti malo vode i dinstati meso da  omekša. 


Naliti još malo vode dodati paradajz na krugove isečen, pa dodati začin, so i kuvati još desetinu minuta. Ako Vam je čorbica redja dodajte umućenu kašiku brašna u malo vode, ali da bude bez grudvica pa sipajte u čorbicu prokuvajte još koji minut i na kraju stavite peršun. Eto to je gotovo. 



Uz ovu čorbicu predlažem belolučene paprike.
Do sledećeg recepta prijatno!