Post Top Ad

Post Top Ad

ponedjeljak, 9. veljače 2015.

Dinstana buranija sa kobasicama

Dinstana buranija


Za današnji ručak Vam predlažem dinstanu buraniju sa kobasicama 

Potrebno: 
1/2 kg buranije(sveža, iz konzerve ili  iz zamrzivača)
1 glavica luka (srednja)
mala  šoljica ulja
2 šargarepe
2   krompira
2 tanje kobasice
 3 čena belog luka
 začin, biber so
1 k.k aleve paprike
seckan peršunov list

Priprema:
Na ulju propržiti luk, dodati seckanu šargarepu, i očišćenu buraniju, seckanu kobasicu i na sitne kosckice korompir. Naliti malo vode i dinstati 1 sat dok ne omekne. Kad je boranije mekana dodati začine, sitno seckani beli luk, biber, so alevu papriku. Dinstati još 5-6 min da uvri voda. Na kraju dodati seckanu boraniju. Sklonite sa šporeta i uživajte u svome sjajnom jelu.
Prijatno!
Napomena:
Krompir dodati da boranija dobije na gustini i ne mora se zapržavati.