Pages

Sunday, December 14, 2025

Pita Ružice sa Sirom

Pita Ružice sa Sirom 

Ovo je najmekša pita sa sirom koju ste ikada probali! Zaboravite na klasičnu pitu, jer ovaj trik sa uvijanjem u ružice čini je đuslavom iznutra i hrskavom spolja. Tajna savršenstva je u prelivu i posebnom nadevu. Brzo i jednostavno jelo uz koje se jogurt savršeno slaže!




Sastojci:

dva jaja, 150 mL jogurta, 100 do 150 grama sira, jedan prašak za pecivo, jedna do dve kore, malo ulja, susam.

Priprema:

Jaja malo žicom umutiti pa dodati 150 mililitara jogurta, 100 do 150 grama sira i jedan prašak za pecivo. Sve to izjednačiti, s tim da sir neka ostane onako malo krupniji. Potrebna je po jedna do dve kore, zavisi od debljine. Ako su jako tanke, koristiti se dve kore. 


Kore premazati malo uljem. Preko staviti na sredinu nadev, pritisnuti i uvijati kore kao kazaljke na satu u tom pravcu. U sredinu staviti nadev pa poklopiti onim krajevima koji vire, pa ružu okrenuti. Rukama razvući malo sredinu pa opet staviti nadev i polako spustiti u podmazan pleh. Na kraju dodati u svaku ružicu, dopuniti kašikom nadeva, premazati malo listove, posuti susamom i peći na 200 Stepeni V 40 minutaminuta, da lepo porumeni. Služiti pitu ružice uz jogurt ili kiselo mleko. Tako je đušlava, mekana, topi se.

No comments:

Post a Comment