Pages

Saturday, November 15, 2025

🍎 Najbolji kolač sa jabukama i pudingom, Sočan i Kremast 

Ovo je pravi domaći kolač za sve generacije! Kombinacija sočnih jabuka, mirisnog cimeta i kremastog fila (vi stavljate puding od jagoda, može i čokolada po želji!) ostaviće sve bez reči. U njemu se krije jedna tajna mekoća zbog koje se doslovno topi u ustima. Pogledajte kako da od samo jedne jabuke napravite kolač sa dva reda testa, i to bez mnogo muke. Idealan je uz popodnevnu kafu!


Potrebno je

За тесто:

tri jaja

tri kašike šećera

jedna šolja (oko 200 grama) brašna

jedna šolja (oko 50 ml) ulja

jedna puna šolja jogurta (oko 100 ml)

jedan prašak za pecivo

jedna cela oljuštena jabuka isečena na kockice

malo cimeta

za  fil

jedan puding od jagoda (или чоколаде)

mleko po uputstvu za puding

sto grama suvoga grožđa

komadić putera

šećer po želji

Priprema 🧑‍🍳

Najpre se umute  jaja,  šećer pa se dodaje, jogurt, brašno i prašak za pecivo da se dobije kompaktno testo.

Potom se u testo dodaje jedna oljuštena jabuka isečena na kockice i posuta cimetom, pa se sve lepo izmeša.



Skuvajte puding od jagoda u mleku po uputstvu. puding zasladite po želji (dodajte jednu, dve ili tri kašike šećera). u topli puding dodajte sto grama suvoga grožđa i komadić putera, pa sve dobro izmešajte i malo prohladite.

Pleh prečnika 24 cm se premaže puterom ili se obloži papirom.

Sipajte jedan red (pola) testa sa jabukama, pa preko njega rasporedite prohlađeni puding od jagoda.




Odozgo ravnomerno rasporedite drugi deo testa sa jabukama.


peče se na 200 stepeC  oko 50 minuta. pred kraj pečenja pokrijte kolač da ne zagori.

Može se posuti ljuspicama badema pre pečenja.

https://www.youtube.com/watch?v=b_oq8ft4KzM

No comments:

Post a Comment