Dinstana boranija – najbolji posni ručak na kašiku
Opis recepta
Ako Vam se jede nešto lagano, a hranljivo, ova dinstana boranija je pravi izbor! Reč je o posnom ručku koji je toliko bogatog ukusa da ćete zaboraviti da nema mesa! Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu, a sve se završava vodeno-začinskom zaprškom koja garantuje kremastu teksturu. Idealan obrok za dane posta ili lagan ručak!
Sastojci
potrebno je:
jedna veća glavica crnoga luka
jedna sveža paprika
jedna do dve šargarepe
500 g smrznute boranije
jedan veći krompir
jedna do dve kašičice suvoga začina
jedna kašičica slatke paprike
pola kašičice brašna ulje so
Priprema
Jednu veću glavicu crnoga luka, jednu svežu papriku i jednu do dve šargarepe iseckati i pržiti na ulju da se fino izdinsta i omekne. dodati 500 g smrznute boranije, zatim veći krompir nasečen na sitne kockice.
Preliti vodom da ogrezne i pustiti da vri. Kada boranija potpuno uvri, staviti vodenu zapršku. a to je:
U činiju staviti jednu do dve kašičice suvoga začina, jednu kašičicu slatke paprike i pola kašičice brašna.
Sve to izmešati sa vodom i sipati u boraniju,dobro izmešati i pustiti da još pet minuta prokrčka. probati i ako treba, dodati još soli.
https://www.youtube.com/watch?v=soVTeOvP0Ew




No comments:
Post a Comment