Pages

Thursday, November 13, 2025

Dinstana boranija – najbolji posni ručak na kašiku


Opis recepta

 Ako Vam se jede nešto lagano, a hranljivo, ova dinstana boranija je pravi izbor! Reč je o posnom ručku koji je toliko bogatog ukusa da ćete zaboraviti da nema mesa! Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu, a sve se završava vodeno-začinskom zaprškom koja garantuje kremastu teksturu. Idealan obrok za dane posta ili lagan ručak!

Sastojci

potrebno je:

jedna veća glavica crnoga luka

 jedna sveža paprika 

jedna do dve šargarepe 

500 g smrznute boranije

 jedan veći krompir

 jedna do dve kašičice suvoga začina

 jedna kašičica slatke paprike

 pola kašičice brašna ulje so

Priprema

Jednu veću glavicu crnoga luka, jednu svežu papriku i jednu do dve šargarepe iseckati i pržiti na ulju da se fino izdinsta i omekne. dodati 500 g smrznute boranije, zatim veći krompir nasečen na sitne kockice.



Preliti vodom da ogrezne i pustiti da vri. Kada boranija potpuno uvri, staviti vodenu zapršku. a to je: 



U činiju staviti jednu do dve kašičice suvoga začina, jednu kašičicu slatke paprike i pola kašičice brašna.


 Sve to izmešati sa vodom i sipati u boraniju,dobro izmešati i pustiti da još pet minuta prokrčka. probati i ako treba, dodati još soli.

https://www.youtube.com/watch?v=soVTeOvP0Ew





No comments:

Post a Comment