Pages

Tuesday, October 28, 2025

BORANIJA KOJU OBOŽAVAM PRELIVENA I ZAPEČENA U RERNI

BORANIJA KOJU OBOŽAVAM  PRELIVENA I ZAPEČENA U RERNI 
✏️ Baka Jela Vam danas otkriva tajnu savršeno pripremljene boranije, onako kako je obožavate! Ključ je u jedinstvenom prelivu sa jajima i pavlakom, koji joj daje neverovatnu sočnost i punoću ukusa, dok se pečenjem u rerni stvara neodoljiva hrskava korica. Ne propustite ovaj fantastičan, lagan ručak ili večeru!
Potrebno je:





1 glavica crnotg luka
1 veća sveža paprika
1 šargarepa
1 svež paradajz
700 gr sveže boranije 
1 kašičica suvog začina 
1 kašičica ml paprike
 ml bibera
3 jaja
1 kašika kisele pavlake
50 ml mleka
4 čena belog luka
 peršunov list ulje


Priprema:
Na ulju ispržiti seckan luk. papriku i šargarepu. Dodati boraniju i sipati vode da ogrezne i kuvati 30 min. 
Đ



U činiju  izmutiti jaja sa pavlakom, dodati ,mleko. Ubaciti  mlevenu papriku, ml biber i suvi začin i sve izjednačiti- 



Kad ispari voda iz boranije dodati seckan beli luk i seckan peršun. 





Dodati izmešaane začine sa jajima izmešati pa sipati u pleh. Izravnati peći na 220 stešeni C oko 30-40 minuta da ispari tečnoost, Servirati toplo. Fantazija ukusa 

https://www.youtube.com/watch?v=5yfqSNfmxfY

No comments:

Post a Comment