✏️ Baka Jela Vam danas otkriva tajnu savršeno pripremljene boranije, onako kako je obožavate! Ključ je u jedinstvenom prelivu sa jajima i pavlakom, koji joj daje neverovatnu sočnost i punoću ukusa, dok se pečenjem u rerni stvara neodoljiva hrskava korica. Ne propustite ovaj fantastičan, lagan ručak ili večeru!
Potrebno je:
1 glavica crnotg luka
1 veća sveža paprika
1 šargarepa
1 svež paradajz
700 gr sveže boranije
1 kašičica suvog začina
1 kašičica ml paprike
ml bibera
3 jaja
1 kašika kisele pavlake
50 ml mleka
4 čena belog luka
peršunov list ulje
Priprema:
Na ulju ispržiti seckan luk. papriku i šargarepu. Dodati boraniju i sipati vode da ogrezne i kuvati 30 min.
U činiju izmutiti jaja sa pavlakom, dodati ,mleko. Ubaciti mlevenu papriku, ml biber i suvi začin i sve izjednačiti-
Kad ispari voda iz boranije dodati seckan beli luk i seckan peršun.
Dodati izmešaane začine sa jajima izmešati pa sipati u pleh. Izravnati peći na 220 stešeni C oko 30-40 minuta da ispari tečnoost, Servirati toplo. Fantazija ukusa
https://www.youtube.com/watch?v=5yfqSNfmxfY




No comments:
Post a Comment