Paprike punjene kupusom divan recept sve objašnjeno u detalje, pogledajte do kraja uživajte!!!
Ovaj divan recept za zimnicu objašnjen je do najsitnijih detalja, garantujući savršen ukus i hrskavost. Paprike punjene kiselim kupusom su nezaobilazne na svakoj trpezi, a uz Bakin jednostavan vodič, savršeno ćete ih pripremiti . Uživajte u ukusu tradicije!
Potrebno je:
1.5 kg kupusa
15-20 malih paprika može somborka
150 gr. soli
150 gr šećera
500 ml. alkoholno sirećeta 9%
1,5 l vode
malo ljute paprike
celerov list
biber u zrnu
Priprema:
Kupus izrendati (ribanac) posoliti malo pa ga malo rukama izgnječiti i ostaviti 15 min. Papriku oprati i izvaditi seme. Kupus cediti rukama i puniti kupusom. Mogu se zatvoriti listovima paprike ili zelenog paradajza a nije moranje. Redjati u oprane tegle izmedju staviti ljute papričice. Ubaciti celerov list i zrna bibera. U šerpu sipati 1,5 litar litre vode dodati 500 ml. sirećeta, so i šečer i izmešati da se istopi Staviti plastične pritiskače i naliti papriku, Zatvirti metalnim poklopcima.
1, Način
Staviti u rernu uključiti na 90 stepeni C 91 min ostaje u rerni dok se ne ohlade
2. način
Na ovu količinu tečnosti dodati pola kašičice vinobrana i pola kašičice konzervanca i sa tim naliti..dobro zatvoriti..
Na ovu količinu tečnosti dodati pola kašičice vinobrana i pola kašičice konzervanca i sa tim naliti..dobro zatvoriti..
3.način
U tegle staviti prutove rena i naliti nIšta ne treba dodavati ali treba nadledati posle 3-4 nedelje.
Obavezno u hladnom i mračnom da se čuvaju
https://www.youtube.com/watch?v=CAWYWjfbEHc
No comments:
Post a Comment