Pages

Sunday, September 14, 2025

Napravite ćevape kao pravi majstor, bez čekanja cele noći. jednostavan, a rezultat fantastičan.

Napravite ćevape kao pravi majstor, bez čekanja cele noći. Jednostavan, a rezultat fantastičan.


Ovo je savršen recept za brzi ručak ili večeru za dvoje. Mali, sočni i mirisni, ovi ćevapi će vam se toliko dopasti da ćete prste lizati! Glavna tajna je u kvalitetnom mesu i jednostavnoj pripremi, a uz par trikova biće gotovi za tren.Evo recepta za ćevape koji će vas oduševiti! Ovi sočni i mirisni ćevapi se ne raspadaju prilikom pečenja, a tajna je u posebnom sastojku i jednom brzom triku. Naučite kako da napravite ćevape kao pravi majstor, bez čekanja cele noći. Recept je toliko jednostavan, a rezultat fantastičan. Uživajte u savršenom ukusu koji je prosto magičan!

Sastojci: 

Za ovu meru vam je potrebno

 300 g junećeg mesa od vrata ili plećke, 

otprilike pola kašičice soli,

 vrlo malo sode bikarbone,

 malo bibera po ukusu

 i jedan manji čen belog luka. 

Po želji, možete dodati i par kapi mineralne vode umesto bujona.

Priprema: Meso samelji, a zatim dodaj so, biber i sitno seckan beli luk. Sve dobro zamesi rukama dok smesa ne postane lepljiva. Možeš je vratiti i još jednom kroz mašinu za mlevenje mesa da se sve savršeno sjedini. 

Po želji, dodaj malo mineralne vode da smesa postane sočnija. Sada, umesto da čekaš celu noć, smesu prebaci u plitku metalnu posudu i stavi u zamrzivač na 20 do 30 minuta da se malo stegne. Kesu blago naulji da se meso ne lepi. 


Oblikuj ćevape direktno u kesi pa ih ređaj na tanjir. Peci ih na dobro zagrejanom tiganju, roštilju ili u rerni dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Posluži odmah uz luk i somun.

https://www.youtube.com/watch?v=pw67CImO7lo


No comments:

Post a Comment