Ovo nije obična pita, već prava fantazija koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Jednostavna za pripremu, a neverovatno sočna, ova pita je savršen izbor za ručak ili večeru. Tajna je u triku sa gornjom korom i prelivu od jogurta i jaja, koji pitu čini toliko mekanom da se topi u ustima. Mesna mešavina i tikvice savršeno se dopunjuju, stvarajući bogat i pun ukus koji ćete obožavati.
Potrebno je:
250.300 gr ml mesa
1 glavica crnog luka
1 manja tikvica rendana
malo belog u granulama
malo sl paprike
1 jaje
suvi začin
ml biber
ulje
tanke kore
Još treba:
1 jaje
200 ml jogurta
malo ulja
Priprema:
Pleh obložiti pek papirom. Luk seckan ispržiti .
Meso ispržiti na luku Tikvice rendane posoliti pa iscediti i dodati u meso. Malo dinstati. Dodati ml papriku beli lik, suvi začim ml biber. Dodati na kraju jaje i sve izjednačiti,
Na dno pleha stavite jednu koru ivice da vise preko tepsije. Kore gužvati u harmoniku pa saviti na pola i redjati jednu do druge na dno, Dodati na svaku zgužvanu koru kašiku nadeva i raširiti,
Peći na 200 stepeni C 50-60 minuta. Fantastična jako ukusna servirati za bilo koji obrok slatko će te je pojesti. Prijatno!
https://www.youtube.com/watch?v=2KpZsP7W2gE
No comments:
Post a Comment