Testenina sa spanaćem i sirom: Obrok koji će cela porodica obožavati!
Drage domaćice i domaćini, predstavljamo vam recept koji će postati pravi hit u vašoj kuhinji! Ova zapečena testenina sa spanaćem i sirom je savršen primer kako se od malo sastojaka, uz minimalan trud, može stvoriti obrok koji je istovremeno izuzetno ukusan, zasitan i ekonomičan. Zaboravite na komplikovane recepte i skupe sastojke – ova testenina je dokaz da prava kulinarska magija leži u jednostavnosti i ljubavi. Idealna je za brzi ručak ili večeru, a njen bogat ukus i kremasta tekstura osvojiće srca svih ukućana, od najmlađih do najstarijih. Pripremite se za "gutanje" i uživanje u svakom zalogaju!
Priprema:
Skuvajte testeninu: Testeninu skuvajte u posoljenoj vodi, ali ne sasvim do kraja, ostavite je malo tvrđu (al dente). Ocedite je, dodajte malo maslinovog ulja i dobro promešajte kako se ne bi zalepila.
Pripremite preliv: U većoj činiji razbijte jaja i dobro ih umutite viljuškom. Dodajte jogurt, mleko, polovinu narendanog kačkavalja, malo izmrvljenog sira, preostalo maslinovo ulje, so, biber i granule belog luka. Sve sastojke dobro promešajte dok se ne sjedine.
Dodajte spanać: Svež spanać (ili blitvu) operite i isecite na tanje rezance. Ubacite isečeni spanać u pripremljenu smesu sa jajima i jogurtom i sve još jednom dobro izjednačite.
Složite i pecite:
Pleh za pečenje (ili tepsiju) podmažite uljem. Sipajte skuvanu testeninu ravnomerno po dnu pleha. Preko testenine pažljivo prelijte pripremljenu smesu sa jajima, jogurtom i spanaćem, trudeći se da prekrije svu testeninu. Odozgo narendajte preostali kačkavalj i po želji, možete dodati još malo izmrvljenog sira. (Ako želite, možete dodati i kockice šunke, ali imajte na umu da to nije deo originalnog recepta za "malo ulaganja").Pečenje: Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni Celzijusa oko 50 minuta, ili dok jelo lepo ne zarumeni i dobije zlatnu koricu. Proverite viljuškom da li je testenina omekšala i da li je preliv čvrst.
Serviranje: Izvadite jelo iz rerne i ostavite ga da se malo prohladi pre sečenja i serviranja. Najbolje je poslužiti toplo. Koji ukus, samo se guta!
Prijatno!
No comments:
Post a Comment