Pages

Thursday, July 3, 2025

Budite gost danas u kuhinj kod bake i deke. Spremamo posni ručak kako je dobro

Riba sa krompir salatom
Pripremite se za pravu gozbu ukusa koja će Vas oduševiti jednostavnošću i bogatstvom! U ovom videu, Bakina kuhinja Vam donosi savršen recept za posni ručak – zlatno prženi oslić, hrskav spolja, a sočan iznutra, u kombinaciji sa osvežavajućom i aromatičnom krompir salatom
Otkrijte tajne kako da riba bude savršeno panirana i pečena, i kako da krompir salata dobije onaj poseban, domaći šmek. 



Ovo jelo je idealno za posne dane, ali i za svaki put kada poželite nešto ukusno, zdravo i brzo. Pogledajte video i uživajte u svakom zalogaju!


Riba oslić
Potrebno je:

600 gr ribe oslića
2 kašike hlebnog brašna
1 kašike kukuruznog brašna
1 ravna kašičica ml slatke paprike
 soli
beli luk i peršunov list i limun po želji


Krompir salata:
Potrebno je:
 500 gr krompira
so biber ml
glavica crnog luka
ulje


Priprema;

Ribu očistiti i iseći na filete po želji.  Posoliti. U kesu od zamrzivača  staviti  oba brašna sa paprikom i izmešati. Staviti ribu u kesu i istresti i dobro izmešati sa kesom Izvaditi iz kese i otresti višak brašna. Pržiti u vrelom. ulju da zarumeni sa jedne i druge strane oko 20 minuta Vaditi na papirni ubrus- 

Krompir skuvati sa ljuskom pa ohladiti i iseći na krugove ili na kocke- 

Posoliti dodati  ml biber i so. Luk iseći na rebarca pa posoliti da odstoji 5 minuta pa izmešati sa krompirom. Sipati 1 kašiku sirćeta i malo ulja i promešati. Salata je gotova. Prijatno

https://www.youtube.com/watch?v=skbM5VlIrXY



No comments:

Post a Comment