Pages

Thursday, June 12, 2025


Ovo je punjena paprika, ali ne bilo kakva! Tajna bakine kuhinje koja se prenosi generacijama!

Vreme je da se podsetimo zašto je punjena paprika jelo koje nikada ne izlazi iz mode! U ovom videu Bakina kuhinja vam donosi savršen recept za mekanu papriku punjenu sočnim mesom i pirinčem, prelivenu bogatim umakom od paradajza. Zavirite u tajne tradicionalne pripreme i otkrijte kako da napravite jelo koje od davnina oduševljava sve generacije. Prijatno!



Potrebno je:

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 4 čena belog luka
  • slatka mlevena paprika
  • biber
  • suvi začin
  • 50 gr pirinča
  • 400-500  gr mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 10-12 paprika baburica
  • 1 paradajz ili krompir za zatvaranje
  • 200 ml paradajza
  • 200 ml vode
  • 1 puna  kašika brašna
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržite sitno seckan luk, šargarepu i beli luk. Kada luk postane staklast, dodajte slatku papriku, opran pirinač i sve začinite. 

Kada se sve lepo sjedini i prokrčka, sklonite sa vatre i ubacite mleveno meso i jedno jaje i sve dobro izmešajte. 


Vreme je za punjenje. Kada ste ih napunili i zatvorili paradajzom ili listićima krompira. Naliti vodom da kuvaju na laganoj vatri oko sat vremena. U tiganj sipati malo ulja 1 kašiku brašna da da brašno dobije krem boju. 


Dodati 200 ml kuvanog paradajta izmešati i odmah ubaciti u papriku i prodrmati. Poklopiti da krčka još  5-6 minuta. Dodati soli ili začina i 1 kašičicu šećera po želji   Posle minut dva isključiti. Servirati uz krompir pire

https://www.youtube.com/watch?v=cs9fcw4ohaU



No comments:

Post a Comment