Dobrodošli u Bakinu kuhinju! Ako ste oduvek želeli da napravite prozirne, mekane i fine palačinke koje se ne lepe i nisu žilave, a pritom ste početnik u kuhinji – došli ste na pravo mesto! Ovaj recept je toliko jednostavan, bez komplikovanih koraka, a garantuje savršen rezultat svaki put. Pripremite se za najukusnije palačinke koje ste ikada probali, idealne za doručak, užinu, ili kada god poželite nešto slatko! Pogledajte video i uverite se sami koliko je lako.
Potrebno je
2 jaja
300 ml mleka
1 ŠOLJA brašna šolj/od 200 gr/
ulje
malo soli
nadev po želji
Priprema:
Umutiti jaja žicom, dodati mleko malo soli i dodavati polako brašno. Mutiti da se razbiju grudvice .
Tigan dobro ugrejati premazati uljem i sipati pola kutlače testa i razliti po tiganju. Peći na sniženog temperaturi pa okrenuti kad se zarumeni sa jedne strane.-
Nade možete sami odrediti ono što vam deca najviše voli,
Palačinke su mekane fine prozirne nisu žilave i jako ukusne
https://www.youtube.com/watch?v=Cv5w3hb5ZQI
No comments:
Post a Comment