Želite krompir pire koji će nestati za tren oka? Ovaj recept je pravi izbor! Penasti pire s mliekom i uljem ili maslacem je toliko ukusan da mu niko neće moći odoljeti. Poslužite ga toplo i uživajte u svakom zalogaju. Savršen je za sve prilike, od porodičnog ručka do svečane večere.Ovaj pire je idealan prilog uz svako jelo, a posebno uz meso.
Potrebno je:
600 gr krompira
300 ml mleka
3 kašike ulja
soli
Priprema:
Krompir oguliti ili skuvati sa korom, izgnječiti pa polako dodavati vruće mleko i miksati, Posmatrajte kako se struktura krompira menja ipovečava i postaje sve penastija.
Pred kraj dodati ugrejano ulje ubaciti u penasti pire krompir i još dobrom izmiksati. Posoliti po ukusu,
U krompir umesto ulja možete ubaciti kockicu maslaca, Kao dodatak mesu ovo je najbolji prilog koji će nestati za tren oka
Napomena:
Krompir pire servirati toplo nikako hladano
https://www.youtube.com/watch?v=NquhAkHwTkU
No comments:
Post a Comment