Pages

Tuesday, February 11, 2025

Bakina tajna -- kako se kuva odličan kiseo kupus, putujući u prošlost kroz ukus starinskog recepta


Putovanje u prošlost kroz ukus: Ovaj tradicionalni recept za kiseli kupus će vas odvesti u bakinu kuhinju. Kombinacija sočnog mesa i kiselog kupusa stvara nezaboravan spoj okusa. Savršen obrok za hladne dane


1,5 - 2 kg kiselog kupusa 3 krmenadle 200 gr suvih rebara lovorov list biber u zrnu kašika masti aleva paprika
nekoliko čena belog luka tucana ljuta paprika po želji

Priprema:

Kupus iseći na kocke ukoliko je prekiseo malo ga oprati. Poredjati u šerpu pola kupusa, zatim odozgo  krmenadle i i pokriti drugim delom kupusa.. 


Staviti alevu i tucanu papriku po želji , biber u zrnu i lovorov list. nekoliko čena belog luka  naliti vodo i kuvati oko  sat vremena u ekspres loncu na laganoj vatri. 


U običnom loncu oko 2 sata. Servirati uz  domaću mekanu bakinu proju
https://www.youtube.com/watch?v=9QgCrc9tvsE



No comments:

Post a Comment