Sarma kao iz bajke! Ovaj vrhunski kulinarski spektakl ostavlja goste bez teksta
Nadev je dovoljan za 22-25 sarmi
Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
1 praziluk
200 gr suve mesnate slanine
700 gr ml. mesa
4 čena belog luka
100 gr pirinča
400 gr suvih rebara
1 kašičicu suvog začina
ml biber
ulje ili mast
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan praziluk pa dodati seckanu suvu slaninu.
Dodati ml papriku po želji tucanu ljutu, ml biber . Skloniti sa šporeta pa dodati ml meso začin i pirinač i rukom izjednačiti.
U svaki list ubaciti po 1 kašiku nadeva rasporediti pri dnu saviti ivice i uviti. Pekač premazati mašću pa redjati uvijene sarme odozgo poredjati nasečena rebra.
Preliti vodom da ogrezne i malo dodati ulja. Poklopiti. Staviti u hladnu rernu i uključiti na 220 stepeni C. Kad provri neka krčka 2,5 sata pa isključiti Miriše cela okolina
https://www.youtube.com/watch?v=jgfw8SvR9cE
No comments:
Post a Comment