Pages

Saturday, November 23, 2024

Najbolja a najjeftinija podlivena pita sa jabukama i grizom

Najbolja a najjeftinija podlivena pita sa jabukama i grizom


Potrebno:

4 jabuke
tanke kore
griz
cimet
đećer
ulje
vanilin šećer

Priprema:
Jabuke oguliti i zrendati. Zasladiti po želji. Spojiti tri kore premazane uljem. Na treću staviti obilno jabuka na dno kora posuti cimetom i punom kašikom griza.



Saviti malo ivice i uviti u rolnicu. Redjati u podmazan pleh, Rolnice iseći na manje rolate i premazati uljem. Peći na 200 stepeni C 30 minuta da zarumene.



U šerpu sipati 200 ml vode dodati 100.-200 gr šećera po želji 1 vanilin šećer- Kad provri skloniti . Otvoriti rernu izuvući tepsiju do pola pa podliti pitu sa strane i po ivicama gde je sečena.


Vratiti u rernu i još peći 10 minuta da lepo zarumeni da griz nabubri i da bude hrskava. Služiti toplu.. Fantastična!
https://www.youtube.com/watch?v=74lWuHX1zoM



No comments:

Post a Comment