Pages

Wednesday, October 2, 2024

Ovo je pravi hit, bataci marinirani u mešavini začina, punjeni ukusnim filom pravo je kulinarsko remek delo

Sočno punjeni batasci  čiji se miris  širi  i oseća na daljinu. 
Tražite ideju za svečani ručak ili večeru? Naši punjeni batasci će biti pravi hit! Sočno meso, marinirano u mješavini začina, i punjeno ukusnim filom, osigurat će nezaboravan ukus. Poslužite ih uz omiljeno prilog i uživajte u ovom kulinarskom remek-delo


Potrebno je:
3 bastaka
1 praziluk manji
1 kesa mariniranih šampinjona
3 čema belog luka
1 kašika soja sosa
 1 kašičica meda
malo suvog začina ml biber
ulje
 4 listića kulena


Priprema:

Batacima odvojiti kosti pa ih izlupati izmedju filije. u tiganju propržiti seckan praziluk ili luk, dodati seckan kulen i na kraju šampinjone mariniranje,




 Ubaciti  suvi začin ml bibera seckan beli luk. Skloniti sa vatre. U manju činiju izdrobiti 3 čena belog luka dodati 1 kašiku vode i dobro izgnječiti pa procediti. 



U procedjenu vodu, U luk dodati 1 kašičicu ml paprike, 1 kašiku začina za piletinu, kašiku soja sosa. malu kašicicu meda   ulje i sve izmešati. Meso posoliti pa premazati tom marinadim. 


Na dvo svakog bataka ubaciti po kašiku prženog praziluka i kulena saviti malo sa strane i uviti u rolat meso, pleh obložiti pek papirom premazati uljem i staviti rolate mesa da se peku. Peći na 220 stepeni C pokriveno 30 minuta folijom a zati otkriti i ppeći još 30 minuta otkriveno, Vrhunsko
https://www.youtube.com/watch?v=65uYDeFAyCc





No comments:

Post a Comment