Potrebno je:
3 krompira
1 manja glavica crnog luka
manji praziluk
1 šargarepa
200.300 gr ml vesa
začin, biber ml paprika
2 jaja
1 kašika kisele pavlake
100 ml mleka
2 čena belog luka seckanog
ulje
Priprema:
Na ulj propržiti seckan luk i praziluk, kao i rendanu šargarepu, Dodati ml meso poklopiti da se izdinsa. Dodati začin suvi, papriku ml biber i beli luk. Dodati rendan krompir. Izjednačiti i skloniti sa šporeta.
Podmazati uljem tepsiju i istresti krompir u tepsiju, Umutiti jaja, dodati pavlaku mleko i malo ulja pa preliti krompir.
Može i malo rendanog kačkavalja ja nisam stavila. Peći na 210 stepeni C 40 minuta da zarumeni. Servirati u finu salatu. Uživajte prelep ukus.
https://www.youtube.com/watch?v=4NoCH-dHIQM
No comments:
Post a Comment