Pages

Tuesday, January 30, 2024

Danas učimo da pravimo lepinje, fine mekane sa rupicama

Danas učimo da pravimo lepinje, fine mekane sa rupicama

Potrebno je:


200 ml vode
200 ml mleka
3 kašike ulja
20 gr kvasca
1 kašičice šecera

Priprema:

U vodu mlaku izmrvite kvasac i dodajte šećer i izmešajte. Dodajte kašiku brašna i izmešajte, Kad nadodje sipajte u veću vanglicu  dodajte mlako mleko i dodajte brašno da testo bude mekše i da se ne lepi. Testo lupajte varjačom da bude glatko. 


Pred kraj rukama malo umijte testo uljem  i ostavite na toplom da naraste 40 minuta. 
Testo  podelite na komade po 250 gr pa oblikujte rukama lopte i pokrite folijom i krpom da odmara 10 minuta. 




Svaku lopticu razviti veličinu većeg tanjira najbolje rukama pritiskajući rukama što više ivice a manje sredinu. 


Pokriti da odmore pa ih poseći tupim nožem i premazati belancetom ili mlekom. Posuti susamom  Peći na 250 stepeni C oko 7 minuta da porumeni .

https://www.youtube.com/watch?v=N47P6GO84kM






No comments:

Post a Comment