Pages

Friday, October 15, 2021

Najhrskavije šnicle sa belim lukom... duplo panirane kako je samo dobro

Najhrskavije šnicle sa belim lukom... duplo panirane kako je samo dobro


Potrebno je:

4 šnicli pileće ili svinjske
1 jaje
60 ml mleka
4 kašike brašna
100 gr prezli
4 čena belog luka
soli može i bibera ml.
ulje

Priprema:

Šnicle izlupati pa posoliti. Premazati sa izgnječenim belim lukom. Jaje izlupati pa dodati mleko i sve žicomim izjednačiti, Šnicle prvo utapkati u brašno, pa u jaje i mleko, pa prezle. 



Zatim ponovo u jaje i ponovo u prezne. Redjati u poslužavnik i pržiti u ulju ne previše vrelom ni previše hladnom srednjem. 

Kad porumene sa jedne i druge strane vaditi na upijajuću papirnu salvetu. 


Služiti toplo. Fantastično jako hrskom vrhunskog ukusa.
https://www.youtube.com/watch?v=gD0Pl_R_xLw

No comments:

Post a Comment