Pages

Saturday, September 25, 2021

Paprika za zimu koja se sigurno ne može pokvariti

Paprika za zimu koja se sigurno ne može pokvariti



Porebno je:

2 kg paprike ( ja sam koristila crvene)
1.2 kg  kg luka
1.5 kg paradajza
ulje 
soli


Priprema:

Sve dobro oprati očistiti iseći na krupnije, papriku na kolutove, luk na rezance a paradajz oguliti i iseći na kocke. U veću šerpu sipati ulja  po želji ja sam sipala 200 ml  pa kad se ugreje ubaciti sečen luk i pržiti ga na tiho bez dolivanja vode. 


Može se pokriti poklopcem . Posle 10-15 min dodati papriku posoliti, (ja sam dodala 1 kašiku morske soli) i pržiti oko 20 min. 








Ubaciti paradajz da se i on uprži dok sok malo ne ispari.




 Po želji možete dodati još malo ulja. Kad se povuče varjačom po dnu šerpe i vidi se dno sataraš je gotov. Treba malo manje pržiti nego kad se sprema za ručak. 



Ohladiti i spakovati najbolje u plastične kutije sa poklopcima. Spakovati ohladjeno u zamrzivač. 



Zima kad se poželite sataraša izvatiti malo ga  propržite 2-3 min.  i to je to.   

https://www.youtube.com/watch?v=yoixSjCCCHU

No comments:

Post a Comment