Potrebno je:
1 veća glavica crnog luka
2 zelene paprike
2 pargarepe
1 manja glavica karfiola
500 gr piletine
2 krompira
1 paradajz
ulje, biber so alea paprika
200 gr kisele pavlake
2 jaja
100 ml jogurta
peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk rendanu šargarepu, i seckanu papriku. Izdinstati sve dodati karfiol. Tikvice izrendati posoliti pa ocediti tečnost kad malo odstoji. I tikvice dodati u pržen luk i sve zajedno malo propržiti.
Dodati alevu pariku, bibr, so. Krompir iseći na lističe. Tepsiju podmazati i pola krompira poredjati na dno. Istresti propržene tikvice a odozgo ostatak krompira.Jaja umutiti sa pavlakom dodati jogurt pa preliti preko tikvica.
Meso posoliti i premazati uljem i malo alevom paprikom. Poredjati preko krompira. Peći na 200 stepeni C oko sat vremena možda i više... da lepo zarumeni.
Fantastične tikvice obavezno probajter.. Prijatno..
No comments:
Post a Comment