Pages

Thursday, October 8, 2020

Bakina kuhinja - gibanica ružica hrskava prelepog ukusa puna fila

Bakina kuhinja - gibanica ružica hrskava  prelepog ukusa puna fila 

 

Potrebno je:

200 gr sira
3 jaja
1/2 praška za pecivo
tanke kore 
malo ulja


Priprema:

Raširiti koru na sto pa je pouljiti . Sir izdrobiti dodati jaja i  prašak za pecivo i izjednačiti. Koru  malo premazati filom.  Staviti na sredinu kore prste i uvijati u krug  držeći tri prsta u sredini.



 Skloniti ruku i u to udubljenje staviti malo fila.




 Pokriti malo ivicama fil korama pa ružitcu okrenuti naopako i u sredinu staviti fil i redjati u podmazan ojrugli pleh. 



Redjati u krug a u sredinu takodje staviti. Dodati još malo fila i premazati uljem.



 Može malo i susama. Peći na 190 stepeni C oko 30 min. Sjajna je hrskava ...Uživajte..


No comments:

Post a Comment