Pages

Sunday, September 13, 2020

Bakina kuhinja- sarma sa suvom slaninom i suvim rebarcima

Bakina kuhinja- VRHUNSKA sarma sa suvom slaninom i suvim rebarcima




Potrebno je: 

600 gr ml. mesa mešano
200 gr suve slanine
100 gr pirinča
1 glavica crnog luka
mast
1 glavičica belog luka
soli..aleve paprike 
tucane  ljute
lovorov list
zrna bibera
mleven biber
listovi kiselog kupusa
300 gr suvih rebara 


Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk sa mlevenim mesom, dodati crvenu mlevenu slatku papriku, mleven biber sitno seckan beli luk malo ljute tucane paprike i skloniti sa šporeta. Dodati mleveno meso i opran pirinač  i sve dobro izmešati i sve zajedno malo propržiti.Ubaciti po želji 1 jaje.



 Listovima kupusa ostraniti tvrdi deo staviti na sredinu kašiku fila pa rukama malo izdužiti saviti ivice kupusa i uviti sarmu malo nadugačko. Redjati u šerpu uz ivice šerpe uspravno i dobro pritisnuti jednu uz drugu.




 U sredinu staviti nasečena rebra i nasečenu sredinu kupusa. Dodati lovorov list neko zrno bibera po želji.



 Posuti još malo paprikom  tucanom i naliti vodom da ogrezne. 
Kuvati oko 2.5 sata na tihoj vatri. Ukoliko je kupus prekiseo obavezno oprati listove.. 





Uz sarmu obavezno napravite finu mekanu bakinu proj Proja recept

No comments:

Post a Comment