Bakina kuhinja -vrhunska baklava za slave i svečanosti
Potrebno je:
Tanke gotove kore
100 gr oraha
50 gr plazme mlevene
50 gr rendane čokolade
1 kašike griza
50 ml ulja
malo soka ili vode
Sirup:
350 gr šećera
1 vanilin šećer
1/2 limuna
Još treba:
50 gr maslaca
50 ml ulja
Priprema.
U činiju sipati mlevene orahe dodati ulje mlevenu plazmu, rendanu čokoladu griz i malo soka ili vode ...
Sve dobro izjednačiti. Pleh podmazati mešavinom maslaca i ulja. Na sto raširiti koru pa je premazati uljem i maslacom pa dodati odozgo još jednu i nju premazati na dno poredjati nekoliko kašika fila.
Oblikovati rukama valjak pa uviti sa korom male rolnice i redjati u pleh. Iseći makazama željene dužine premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 30-35 min da lepo porumeni.
U šerpu sipati šećer i kolutove limuna, dodati vanilin šečer i skuvati sirup. Vruću baklavu preliti hladnim sirupom.
Ostaviti da upijei sladiti se ..Vrhunska... fantazija ...
Sladite se i delite recept..
Nista ne ocarava tako kao baklava,a ova izgleda ocaravajuce, predivno, sastojci san snova, bravo!!!!
ReplyDelete