Bakina kuhinja- punjene mekike voda ide na usta vrhunsko
Potrebno je:
15 gr kvasca
2 jaja
korica limuna
300 ml mleka
1 kašičica šećera
650-700 gr brašna
malo soli
krem za punjenje
Priprema:
Kvasac izdrobiti u malo mlakog mleka sa šećerom i ostaviti da nadonje. Dodati ostatak mleka i jaja pa izmutiti malo žicom . dodavati koricu limuna, brašno, soli da se dobije mekše glatko testo.
Ostaviti pokriveno da poraste. Sto podmazati malo uljem pa istresti testo na sto malo ga premesiti i razviti oklagijom 1,5 cm. debljine.
Iseći na pravougaonike. U sredinu staviti kašičicu krema poklopiti dva puta i dobro sastaviti sa svih strana.
Složiti u pouljen poslužavnik da poraste oko 15 min.
Pržiti u dubokom ulju. Odozgo može prah šećer i vanilica.. Uživajte u fantastičnim mekikama vrhhh..
No comments:
Post a Comment