Bakina kuhinja- najbolja lenja pita koju sam pravila do sad
Potrebno je:
3 jaja
400-500 gr jabuka rendanih
200 gr malina
1 cimet
korica limuna
50 ml. ulja
100 ml mleka
2 kašike šećera za jabuke
120 gr maslaca ili margarina
60-100 gr šećera u prahu za maslac
250 gr brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni C Omekšati maslac, dodati šećer i prašak za pecivo umutiti mikserom
Dodati brašno, koricu limuna, ulje i mleko, Sve izjednačiti. Jabuke izrendati dodati šećera po želji i cimeta.
Neka malo odstoji pa ocediti sok, Pleh obložiti pek papirom ili podmazati uljem i sipati pola testa. ubaciti rendane ocedjene jabuke Odozgo rasporediti maline. Ostatak testa prekriti maline i izravnati.
Rernu smanjiti na 190 stepeni C i peći sat vremena ako treba i duže da lepo porumeni. Kolač potpuno ohladiti pa seći.
.Nalepša lenja pita sočna rastresita vrhunska...
No comments:
Post a Comment