Pages

Wednesday, July 8, 2020

Bakina kuhinja - gibanica gužvara kako je najbolje spremiti

Bakina kuhinja - gibanica gužvara kako je najbolje spremiti



Potrebno je:

1/2 kg kora tanjih
200 gr sira
3 jaja
100 ml mleka
200 ml. jogurta
50 ml ulja
2 kašike kisele pavlake
1/2 praška za pecivo

Priprema:

Izdrobiti sir dodati jogurt, mleko pavlaku ulje, prašak za pecivo i umućena jaja. Sve dobro izjednačiti. Pleh 30x20 dobro podmazati. 



Na dno staviti koru i dobro je pritisnuti uz ivice pleha. 





Drugu koru raširiti i zgužvati i umočiti u nadev i stavljati na dno. 




Redjati jednu do druge, pa opet odozgo još jedan red. Pokriti korom i ušuškati. Ako ostane malo nadeva poprskati zadnju koru i malo isprskati uljem. 




Peći na 200 stepeni C oko 50-100 min. zavisi od rerne.... Uživajte ..

No comments:

Post a Comment