Pages

Wednesday, June 17, 2020

Bakina kuhinja- manastirske punjene posne paprike sa oslićem



Potrebno je:

10 paprika
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
200 gr isprženog oslića
1 kašika ajvara
200 gr pirinča
1 veći krompir
2 veća paradajza
tucana aleva paprika
malo začina i soli..biber
ulje

Priprema:
Oslića posoliti i uvaljati u kukuruzno brašno i ispržiti u ulju. U tom ulju ispržiti sitno seckan crni i beli luk i skloniti sa vatre. Pirinač obariti.. U luk dodati alevu pariku, biber  so začin . 



Ubaciti pirinač i izmešati. Ribu rukama isitniti odvojiti ako ima kosti i izmešati sa pirinčom. Dodati seckan peršunov list . 



Paprike osčistiti od semena i iseći po dužini. Kašikom punoiti nadevom i preko poslagati krugove paradajza . 



Ostatak paradajza naseći pored paprika. Premazati paprike uljem i peći na 220 stepeni C oko 50-60 min...Fantastičan ukus  koji morate probati.. 

No comments:

Post a Comment