Pages

Wednesday, May 20, 2020

Bakina kuhinja - ražnjići pileće džigerice u dimljenoj slaninia Video


Potrebno je:

300 gr pileće džigerice
150 gr dimljene slanine tanki listovi
drveni štapići za ražnjiće
kao prilog krompir

Priprema:
Džigericu odvojiti od srca i podeli na pola. Svaku polovinu uviti u jedan list slanine i probosti sa štapićem za roštilj.  Na štapić redjajte 3-4 ražnjića. Redjati u pleh koji se obložili pek papirom. 



Ja sam kao prilog stavila kormpir. koji  treba posoliti dodati malo ulja, belog luka u granulama, aleve paprike i 2 kašike kukuruznog brašna. 


Sve staviti u plastičnu kesu i dobro protresti- Poredjati u pleh pored krompira. Peći na 200 stepeni oko 25 min pa izvaditi ražnjiće a krompir vratiti u rernu i dopeći da porumeni. 

Uživajte u sjajnom ukusu ovove kafanske porcije...

No comments:

Post a Comment