Pages

Tuesday, March 10, 2020

Bakina kuhinja- posni šareni pilav

Bakina kuhinja- posni šareni pilav



Potrebno je:
200 gr pirinča
300 gr spanaća
2 šargarepe
1 veći krompir
2 crveme paprike iz tegle
4 čena belog luka
1 manji praziluk
ulje, so, biber
po želji začin suvi

Priprema

Na ulju propržiti  seckan praziluk. Spanać oprati dobro i očistiti. Obariti par minuta pa ga ocediti i iseckati. Ubaciti u praziluk.. 



Dodati seckan beli luk, so, začin biber i sve izmešati. Pirinač obariti  oko 15 min da uvri voda. 


Posoliti pobiberiti i dodati 3 kašike spanaća i izmešato. Šargarepu  očistiti i iseći na listiće. 




Papriku iz tegle malo  oprati u jladnoj vodi. Krompir iseći na listiće.

Rad:

Podmazati djuveć na dno staviti pola krompira na listiće. Na krompir staviti deo pirinča, zatim papriku, spanać , šargarepu,, spanać pirinač i na kraju listiće krompira .



 Krompir posolite i pouljite. Peći na 220 stepeni C oko 40-45 min.


 Prohladjeno vaditi  i seći. 





Prelepog ukusa..

No comments:

Post a Comment