Pages

Friday, March 13, 2020

Bakina kuhinja - posni krompir preliven sosom od šampinjona


Bakina kuhinja - posni krompir preliven sosom od pečuraka


Potrebno :
600 gr krompira
1 velika glavica crnog luka
2  kašike pirinča
2 kašike instant  sosa od pečurka
2 kašike kukuruznog brašna
4 čena seckanog belog luka
malo začina
peršunov list
so..biber ulje..

Priprema:

Tepsiju 30x20 sm podmazati uljem. U  činiju iseći krompir  na listiće, dodati malo začina , peršunov list biber, ulje, beli luk i kukuruzno brašno. Sve dobro izmešati pa polovinu redjati u pleh. 




U sredinu staviti opran pirinač, luk na krugovre i drugu polovinu krompira.



 U činiji gde je bio krompir dodati 300 ml vode i u nju dodati instant  iz kesice od pečuraka  dobro izmešati  pa preliti krompir. .




 Još malo preliti krompir uljem i peći na 220 stepeni C oko 50 min da lepo zarumeni. 



Fantastin je ukus prelep..

1 comment:

  1. Super bas dobar recept 👌💕Pozdrav iz Vladimirovca

    ReplyDelete