Bakina kuhinja- sjajan svadbarski kupus na bakin način
Potrebno je:
1 veća glavica kiselog kupusa
2 krmenadle od vrata svinjske ( može mešavina sa junetinom
200 gr suvih rebara
100 fr suve slanine
svinjska suva kolenica
4-5 čena belog luka
1 suva paprika sa venca
1 kašičica slatke i tucane paprike
lovorov list
1 velika kašika masti
Priprema:
Uveći lonac po mogućsvu zemljan poredjati najpre pola kupusa sečen na krupne kocke.
Poredjati sve meso ,beli lik, slatku i tucanu papriku, suvu ljutu papriku, lovorov list dimljena slanina odozgo još malo paprike i kašika masti.
Naliti vodom više od polovinee kupusa pokriti poklopcem i staviti u rernu na 250 stepeni C i krčkati oko 3 sata.
Ja sam ovoga puta kuvala u ekspres loncu oko sat vremena na tihoj vatr. Kupus se ne meša niti zapržava već se pusti da se ukrčka . Uz kupus predlažem finu bakinu projaru..Uživajte u božanstvenom ukusu
Poredjati sve meso ,beli lik, slatku i tucanu papriku, suvu ljutu papriku, lovorov list dimljena slanina odozgo još malo paprike i kašika masti.
Naliti vodom više od polovinee kupusa pokriti poklopcem i staviti u rernu na 250 stepeni C i krčkati oko 3 sata.
Ja sam ovoga puta kuvala u ekspres loncu oko sat vremena na tihoj vatr. Kupus se ne meša niti zapržava već se pusti da se ukrčka . Uz kupus predlažem finu bakinu projaru..Uživajte u božanstvenom ukusu
No comments:
Post a Comment