Pages

Tuesday, February 25, 2020

Bakina kuhinja- sjajan svadbarski kupus na bakin način

Bakina kuhinja- sjajan svadbarski kupus na bakin način



Potrebno je:

1 veća glavica kiselog kupusa
2 krmenadle od vrata svinjske ( može mešavina sa junetinom
200 gr suvih rebara
100 fr suve slanine
svinjska suva kolenica
4-5 čena belog luka
1 suva paprika sa venca
1 kašičica slatke i tucane paprike
lovorov list
1 velika kašika masti

Priprema:
Uveći lonac po mogućsvu zemljan poredjati najpre pola kupusa sečen na krupne kocke. 



Poredjati  sve meso ,beli lik,  slatku i tucanu papriku, suvu ljutu papriku, lovorov list dimljena slanina odozgo još malo paprike i kašika masti. 




Naliti vodom više od polovinee kupusa pokriti poklopcem i staviti u rernu na 250 stepeni C i  krčkati oko 3 sata. 



Ja sam ovoga puta kuvala u ekspres loncu oko sat vremena na tihoj vatr. Kupus se ne meša niti zapržava već se pusti da se ukrčka . Uz kupus predlažem  finu bakinu projaru..Uživajte u božanstvenom ukusu

No comments:

Post a Comment