Pages

Saturday, February 29, 2020

Bakina kuhinja - najsočnija i najmekša lenja pita bez margarina

Bakina kuhinja - najlepša i najmekša lenja pita bez margarina


Potrebno je:

3 jaja
120 gr brašna
50 ml mleka
50 ml ulja
korica limuna
6 kašika šećera
1/2 praška za pecivo

Za nadev:

4 jabuke
cimet
200 gr džema
200 gr ml oraha
vanilin šećer ili rum šećer
2 kašike šećera za jabuke

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo , dodati ulje koricu limuna mleko i sve izjednačiti. 




Pleh podmazati i pobrašnjiviti pa sipati pola testa. Peći na 200 stepeni C oko 15-20 min. Jabuke izrendati, dodati malo šećera i cimeta. 




Kad se biskvit malo zarumeneo i ispekao izvaditi iz rerne pa ga premazati džemom preko džema rasporediti iscedjene jabuke i posuti orahe i sve rasporediti i malo rukom pritisnuti. 





Sipati ostatak testa i lepo sve prekriti i vratiti u rernu na još 30 min. 





Ohladiti i posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Seći ohladjen.





 Biskvit je kao pena.. vrhhh..Uživajte u sjajnom kolaču..




No comments:

Post a Comment