Pages

Thursday, June 6, 2019

Bakina kuhinja - soćna štrudla sa trešnjama bez mešenja

Bakina kuhinja - soćna štrudla sa trešnjama bez mešenja



Potrebno je:
500 gr trešanja
300 gr šećera
4 jaja
4 kašike griza
1 limun
100 ml ulja
8 listova tankih kora za baklavu
može i 1/2 praška za pecivo

Priprema:
Umutiti jaja sa 4 kašike šećera dodati griz i  ulje može i 1/2 praška za pecivo i sve dobro izjednačiti. Raširiti prvu koru malo je pouljiti pa dodati preko nje drugu koru koju premažite jajima i grizom obilno.



 Preko nje dodaj treću koru i nju premazati i četvrtu koru premazati i na dno ubaciti pola očišćenih trešanja.. Saviti stranice i uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugom rolnicom. 




Ostatak jaja i griza premazati preko rolnica. Peču na 200 stepeni C oko 40-45 min.. 



Ušpinovati malo šećer dodati limun na kolutove može i vanilin šećer pa toplu pitu preliti sa toplim sirupom. 




Ostaviti da upije i hladnu seći...

















.Uživajte u božanstvenom ukusu..

No comments:

Post a Comment