Pages

Sunday, April 14, 2019

Bakina kuhinja- pohovani kupus i bešamel sos u rerni

Bakina kuhinja- pohovani kupus i bešamel sos u rerni



Potrebno je:

1 glavica svežeg kupusa
3 jaja
prezle
brašno
ulje
so
3 čema belog luka

Priprema:

Kupus izdubiti  izvaditi koren. U dublji sud sipati vodu pa je posoliti . Kuvati kupus 10-15 min pa je izvaditi i ocediti i ostaviti da se ohladi. Jaja izmutiti i posoliti. 


Kupus iseći na osmine pa svaki deo uvaljati u brašno jaja i prezle i redjati u podmazan pleh. Malo odozgo pouljiti.




 Peći oko 30 min. Na 200 stepeni C. U tiganj sipati oko 50 ml ulja dodati punu kašiku brašna pa ga pržiti, dodati izdrobljen beli luk pa i njega mlo propržiti. Dodati mleka ili vode soli i biber  mešati da sos bude redji.



 Izvaditi kupus iz rerne pa dodati sos i vratiti u rernu da se  još  krčka  oko10 min Služiti toplo..







 Fantastičan obrok koji treba obavezno probati...

No comments:

Post a Comment