Bakina kuhinja - kako se prave najbolje krofne sa rupom
Bakina kuhinja - kako se prave najbolje krofne sa rupom
Potrebno je: 450 -500gr brašna 30 gr kvasca 1 kašičica šećera malo soli 200 ml mleka 3 žumanceta 100 ml. ulja korica limuna
Priprema:
Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mleko, ulje so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 min pa razviti oklagijom 1 cm debljine.
Vaditi krofne ali sredinom bušiti sa malom čašicom ako nemate original spravicu za te krofne. Redjati na podmazan poslužavnik, pokriti kesom i ostaviti opet da odmaraju oko 15 min.
U dublju šerpu sipati ulje, i zagrejati ne jako, staviti nadošlu krofnu samo je okrenuti i poklopiti.
Malo šerpu prodrmati. Pržiti sa obe strane.
Vaditi na upijajuću salvetu. Uvaljati u prah šećer možete dodati vanilin šećer. Uživajte u najboljim krofnama
No comments:
Post a Comment