Pages

Saturday, April 27, 2019

Bakina kuhinja - kako se prave najbolje krofne sa rupom

Bakina kuhinja - kako se prave najbolje krofne sa rupom

Potrebno je:
450 -500gr brašna
30 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
200 ml mleka
3 žumanceta
100 ml. ulja
korica limuna


Priprema:


Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mleko, ulje so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 min pa razviti oklagijom 1 cm debljine. 




Vaditi krofne ali sredinom bušiti sa malom čašicom ako nemate original spravicu za te krofne. Redjati na podmazan poslužavnik, pokriti kesom i ostaviti opet da odmaraju oko 15 min. 



U dublju šerpu sipati ulje, i zagrejati ne    jako, staviti nadošlu krofnu  samo je okrenuti i poklopiti. 



Malo šerpu prodrmati. Pržiti sa obe strane. 



Vaditi na upijajuću salvetu. Uvaljati u prah šećer možete dodati vanilin šećer. Uživajte u najboljim krofnama

No comments:

Post a Comment