Pages

Saturday, November 24, 2018

Bakina kuhinja - punjena proja predobar recept

Bakina kuhinja - punjena proja predobar recept


Potrebno je:

2 čaše kukuruznog brašna ( od 200 gr čaša)
1 čaša griza
50 ml. ulja
1/2 praška za pecivo
malo kvasca
300 gr sira
200 gr suvog vrata
3 jaja
kisela voda
1 veza blitve
soli

Priprema:
Blitvu obariti i iseckati i posoliti. U činiju izmešati kukuruzno brašno i griz dodati soli, umućana jaja i 100 gr sira. . Dodati ulje i kvasac prašak za pecivo.i kiselu vodu i dobro izmešati da bude kašasto. Podmazati pleh. Izmešati ostatak sira i blitvu. Suvi vrat ispržiti na malo ulja sa obe strane. 




U pleh sipati malo brašna raporediti pa dodati odozgo suvi vrat. Odozgo staviti kukuruzno brašno pa pokriti suvi vrat. Preko brašna rasporediti blitvu i sir pa odozgo ostatak brašna 



Može se staviti malo semenki. 


Peći na 200 stepeni C oko 30-40 min.





No comments:

Post a Comment