Pages

Friday, November 16, 2018

Bakina kuhinja - mekane fin mirisne punjene krofne iz rerne

Bakina kuhinja - mekane fine mirisne punjene krofne


Potrebno je:

300 ml. mleka
50 ml ulja
20 gr kvasca
oko 500 gr brašna
malo šećera
malo soli
korica limuna
1 puding od vanile
300 ml mleka za puding
voće iz kompota

Priprema:
Rastvoriti mleko u malo vode dodati 1 kašičicu šećera. Dodati jaje, ulje, koricu limuna, mleko brašno soli i umesiti mekše testo. Pokriti da odmori 30 min. Skuvati puding u mleku zasladiti po ukusu. Malo ohladiti.




 Naraslo testo razviti i vaditi krofne. Jedne ostaju cele a druge vaditi sa manjom čašom nego prethodnom pa staviti na cele. 



U rupu staviti pudinga i odozgo voće. Ja sam stavila kompot od kajsija,



 Ostaviti da naraste, premazati po želji žumancetom.






 Peći na 200 stepeni C 25 min. može se posuti prah šećerom. 







Uživajte u predivnom ukusu ovih sjajnih punjenih krofni...

No comments:

Post a Comment