Pages

Saturday, October 13, 2018

Bakina kuhinja - kačamak sa duvan čvarcima

Bakina kuhinja - kačamak sa duvan čvarcima



Potrebno je:

700 ml. vode
soli
200-250 gr kukuruznog brašna
150 gr sira
200 gr pavlake ili kajmaka
100 gr čvaraka
mast ili ulje
1 glavica. crnog luka

Priprema:

Staviti vodu u šerpu posoliti pa kad provri zakuvati brašno srednje tvrdo. Kuvati kačamak oko 5 min na šporetu uz neprestalno mešanje i okretanje. 




Na masti ili ulju propržiti sitno seckan luk pa dodati čvarke pa i njih malo propržiti. 



U činiju na dno staviti kašiku pavlake ili kajmaka pa red kačamaka, zatim red sira pa kačamaka, zatim čvaraka. 



Ponavljati tako dok se ne utroši kačamak . Odozgo staviti sir i kačamak. Služiti toplo..

No comments:

Post a Comment