Pages

Sunday, September 30, 2018

Bakina kuhinja - vrhunska sarma koju morate probati

Bakina kuhinja - vrhunska sarma koju morate probati


Potrebno je:    

700 gr. mlevenog mesa ( pola junećeg pola svinjskog)
150 gr pirinča
100 gr. suve slanine
400 gr suvih rebara
25 listova kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
začin lovorov list
 masti ..so
biber
tucana paprika
slatka aleva paprika
4 čena belog luka

Priprema:
Proržiti na masti suvu slaninu sitno seckanu, pa dodati seckan crni luk a zatim mleveno meso. 



Pržiti par minuta dodati začin, soli bibera alevu papriku , izdrobljen beli luk i opran pirinač pa sve dobro izmešati 



Na listu kupusa staviti kašiku dve nadeva  saviti izvice i uvijati sarme nadugačko. Redjati uspravno u šerpu.



 U sredinu naredjati suva rebra. 



Posuti ljutom tucanom, razbacati lovorov list, dodajte i neko zrno bibera, pokriti listovima kupusa naliti da ogrezne i kuvati koko 2,5 sata na tihoj vatri. povremeno doliti po malo vode. 



Uz mekanu mirisnu proju ručak je vrhunski...



 Prijatno!   Uživajte!




             

No comments:

Post a Comment