Bakina kuhinja - penaste buhtle sa sirom
Slane buhtle sa nadevom od sira. Ako ih do sada niste pravili na ovakav način, sada je vreme da ih napravite. Mekane, vazdušaste i naprosto neodoljive, odlične su za doručak ili večeru. Tako fine i mirisne kada ih izvadite iz rerne, oduševit će vaše ukućane, a mekane i sveže ostat će i sutradan.
500-600 gr brašna
3 jaja
200 ml. jogurta
50 ml. ulja
20 gr kvasca
200 gr sira
1 kašičica šećera
malo soli
Priprema:
Ostaviti da poraste 30 minuta. Razviti u pravougaonik. Sir izdrobiti dodati zumance
. Iseći testo na kvadrate pa u sredinu dodati kašičicu sira preklopiti sa sve četiri strane i pritisnuti i okrenuti na dole i redjati u pleh podmazan. Pokriti da poraste premazati uljem moze i preostalim belancetom i peći na 190 stepeni C
oko 30 min. Mekane kao duša penaste...
Sjajne su ua doručak večeru ili uzinu uz jogurt kiselo mleko ili šolju toploga mleka.
Uzivajte!
No comments:
Post a Comment