Bakina kuhinja- domaći mafini kroasani
Božanstvena kombinacija kroasana i mafina, pa još posuta šećerom u prah. Isprobajte ovo neodoljivo mekano, lisnato i mirisno pecivo. Dekorativnog je izgleda, sjajnog ukusa. Odlično su uz šoljicu vašeg omiljenog toplog napitka. Uživajte u ovom prelepom slatkom pecivu.
Potrebno je:
300-350 gr brašna
20 gr kvasca
200 ml. mleka
2 jaja
50 gr. margarina
malo ulja
1 k.k. šećera
malo soli
limunova korica
50 gr suvog groždja
Malo džema od kajsija
Priprema:
Oštrim nožem rolnicu raseći po dužini pa svaku polovinu uviti u krug i stavljati u mafini otvore. Odozgo malo premazati žumancetom.
Ostaviti da opet malo porastu pa peći na 200 stepeni C oko 20 min. Sa špricom puniti kroasane i posuti prah šećerom. prelepi su lisnati mirisni hrskavi... Navalite...!!
Često pratim vaše objave ali imam jednu molbu: pokažite šta radite od početka do kraja. Npr.kod ovih načina ne vidim kako ste izradili testo i kakvo treba da je kad se izradi. Hvala
ReplyDelete